lørdag 2. mai 2009

Hva er poenget med gaver??!Det skjærer langt inni hjertet på en gaveelsker som meg når det blir diskusjoner som omhandler gaver på en negativ måte. Jeg innrømmer det, elsker å få gaver og ELSKER å gi gaver!!
Jeg er vokst opp med en mor som kom med smågaver og kort hvis hun hadde kommet over noe, og jeg har alltid vært glad i å gi små oppmerksomheter i form av tegninger, kort og gaver - til bursdag, jul og ikke minst HVERDAG! Det har jeg vært siden jeg var liten. Når det da blir snakk om gaver på en negativ måte blir jeg engasjert..

Jeg må jo si at litt av gleden for meg med å gi gaver er jo den delen av det når jeg går rundt og titter etter en gave som jeg tenker at den personen ville like, eller de gangene jeg kommer over noe jeg bare må kjøpe. Det er ikke alltid hvor mye det koster som betyr noe, og det er jeg ikke så opptatt av, så lenge det er noe jeg tror den personen vil like. Tror for eksempel mannen har fått dyrere gave midt i året fordi jeg fant noe enn nødvendigvis til bursdag eller jul. Jeg er ikke så fan av å gi bort penger. Mange av de som får gaver av meg i løpet av året ville jeg heller sendt et kort til i forbindelse med jul eller bursdag hvis jeg absolutt ikke fant på noe, enn å gi penger. Er jeg rar da? Føles litt som et bytte av penger når man gir det bort i gave, og når man i tillegg er blitt enig om hvor mye man skal gi, blir det litt lite glede å gi syns jeg.

Jeg er oppdratt til å være takknemlig uansett hva jeg får, og det er jeg. Det er jo ikke alltid gaver faller i smak, men det er jo noen som har tenkt på meg, og det betyr mest. Jeg blir jo glad for penger også, men det varmer veldig når noen har kjøpt noe de tror jeg vil like..

Jeg hadde visst litt på hjertet i dag. hi,hi.. men har tenkt mye på dette. Jeg har noen venninner og familie som tenker på meg å sender et kort og for eksempel med en te de liker - jeg blir så glad for sånt jeg! Og det liker jeg også å gjøre! Fikk koselig post fra Nina her om dagen, hun sendte noen kule fargerike kort og litt te:) Me like! Og min beste venninne sendte meg et hjemmelaget kort og en pose med frø jeg kunne så her om dagen. Tusen takk, søte du!

Ja, ja nå får jeg vel gjøre noe annet enn å snakke om gaver, eller så kan jeg vel bli tatt for å være helt opphengt i gaver:) Det er jeg ikke!


Ha en fin søndag!!

6 kommentarer:

Minmill sa...

Fint innlegg, og gøy å lese. Det er herlig at vi av og til skriver om det som engasjerer oss.
I min familie gir vi ikke gaver til hverandre, noe jeg synes er litt trist, men i min manns familie, der er de flinke til å være oppmerksomme.
Jeg og venninnene mine pleier å gi småtteri til hverandre av og til og det er så koselig. Det er jo en måte og si at vi aer glad i hverandre på. :)))

Ha en fin søndag.

Solrosa sa...

Flott innspill/innlegg! Det er bra å være engasjert! Det tror jeg mange bloggere er - uansett hvilken kategori bloggen hører inn under!

Selv er jeg glad i å gi og motta gaver. Er i stor grad enig med deg! Det er ikke prisen som betyr noe. Jeg liker ikke så godt å gi penger, men ved konfirmasjon er det kanskje greit , særlig hvis konfirmanten ikke ønsker seg noe annet. Men - det beste er å finne gaver som passer godt til den som skal motta den!!! Det er så bra når det klaffer! Og små gaver innimellom liker vel de fleste??

Ha en fin søndag, og takk for flott innspill!


Solrosa

Kristin`s hjem sa...

Hei!

Veldig flott innlegg du kommer med.Selv er jeg av den typen som liker veldig godt å gi bort gaver.Er bare sånn av person som gjerne tar med en gave på besøk, grillfest e.l. Dette er bare meg og sånn vil jeg alltid være.Og syns overhodet ikke det er noe negativt med gaver.Hvor mye det koster har ingen betydning.En blomst e.l holder i massevis med et koselig kort.Vi liker rett og slett og glede andre :-) Hilsen Kristin

Duften av erteblomster sa...

Flott innlegg og jeg er så
enig med deg!:o)

Ønsker deg en fin ny uke,
klemmer Vibeke.

Frøken Lykkelig sa...

Hei Frk. B !
Tusen takk for en utrolig koselig kommentar hos meg! Ja det er nå trist når man mister de man er glad i sånn helt uten forvarsel. Men... tiden leger alle sår.. og livet 'must go on'.
Og vi er nok heldigere enn de fleste som har musikken vi kan høre på og kose oss med.

Vi har selvfølgelig minnet han i dag sammen med ungene våre og hørt på musikken. Veldig koselig.. men også veldig trist.

Ha en herlig ny uke !!

Ninas Drops sa...

hello frk...
Håper helgen har vært fin...
Jeg bare eeeeelsker gaver og oppmerksomhet....hihi....
Jeg bryr meg ikke om jeg ikke får noe igjen heller jeg....
Vi får fortsette å være som vi er og ikke bry oss om hva andre mener om dette,.. Så lenge det gleder oss...
Gooo klem fra NINA (eh..Dropsi shopsi)